Automate your Marketing
with Womplify




 
Oblind36's FotoPages - Life.Through.Lenses
Street,Life and Culture Photography

By: Mohammad Syahid Rosley

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  >  >>]    [Archive]
Friday, 9-Jan-2009 22:10 Email | Share | | Bookmark



Saturday, 27-Sep-2008 09:52 Email | Share | | Bookmark
Pehijrahan



Assallamualaikum. Pertama kali saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada pengunjung Fp saya yang tak seberapa ini. Banyak yang saya belajar serta mendapat ramai kenalan dari Fp ini.

Kemana menghilangnya saya?

Saya sebenarnya menjalani program internship (praktikal) selama 3 bulan baru-baru ini. Tu yang senyap je tu. Dengan kemudahan internet yang terhad serta masa yang tidak mencukupi menyukarkan saya untuk meng'update' Fp nie. Pada masa yang sama saya sibuk moderate website wedding photography saya, Life.Through.Lenses Photography (LTLPhoto)



Sebenarnya, berat hati untuk saya katakan, Ini adalah entry terakhir saya di Fp ini kerana saya telah berpindah ke rumah baru di http://oblind.blogspot.com

Mengapa Blogspot?

Seperti mana yang saudara-saudari dapat lihat dalam FP saya nie, saya amat mementingkan PRESENTATION untuk kesemua artwork saya. So saya rasa blogspot memberi saya ruang yang lebih banyak untuk saya mengemaskini kan presentation untuk kesemua artwork saya. Dengan style tersendiri dan lebih kemas. Pada mulanya saya ingin mengunakan Wordpress.org tetapi oleh kerana website LTLPhoto memang dibina menggunakan wordpress, so timbul masalah kerana 2 atau lebih wordpess tidak dapat diinstall dalam 1 hosting (saya tak jumpa lagi cara camne nak install multiple user wordpress). Jadi penyelesaiannya saya mengunakan blogspot.

Sekali lagi, ribuan terima kasih kepada rakan-rakan fp serta pengunjung-pengunjung kerana sudi melawati Fp ini dari mula sampai sekarang. Ampun dan maaf kupinta kalau-kalau ada tersilap coret ke apa dalam Fp nie.

Kalau nak tengok karya saya lagi, sila lah ke rumah baru saya :

PROPAGANDA FOTOGRAFI MAYA

Salam


Tuesday, 27-May-2008 20:43 Email | Share | | Bookmark
HDR try and error 1

Baru nak try teknik HDR. banyak lagi kelemahan nie.

Technical:
3 different exposure in JPEG
process by Photomatic
post process by Photoshop CS3

Teguran dan kritikan membina amat dialukan. Kalau sapa-sapa dapat berkongsi ilmu camne nak umph kan lagi teknik nie amat-amatlah dihargai.








Thursday, 1-May-2008 17:29 Email | Share | | Bookmark
Metaphor



Monday, 28-Apr-2008 14:13 Email | Share | | Bookmark
My New Baby



This is my new baby. Oblind36's Portfolio.

I develope this website just base on HTML and Java Script without using Flash because I want it to be simple and light. I'm really appreciate if you can drop me any comment, critic or suggestion for this website. This is just my try and error and it need more improvement. But still, I want to simplify this website as simple as possible. Less is more.

You're welcome to my portfolio at http://oblind36.gempax.net


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net